LeoVegas

Advertisement

Nieuwe functie in Sportsbooks: gaat ook LeoVegas in zee?

Nieuwe functie in Sportsbooks: gaat ook LeoVegas in zee? Er blaast een nieuwe wind door de kontreien van het sportwedden. De gokindustrie is momenteel nog niet helemaal tevreden over de waarde van de zogenaamde bet sliders. Dat zijn de keuzemenu’s die bepalen hoeveel je inzet op de weddenschap. Dit zou een heuse verandering kunnen betekenen en teweegbrengen voor de aanbieders van sportsbooks, zoals bij voorbeeld het online casino LeoVegas. 

Discussie laait op

De afgelopen week was er heel wat discussie bij bepaalde aanbieders van sportweddenschappen. Men is niet overtuigd van de huidige status van de bet sliders, en hoe deze momenteel werken. Deze week werd er een poll gehouden, waarin meer dan de helft van de stemmers, namelijk 52%, stemden dat deze functie van cruciaal belang is voor moderne sportsbooks. Een duidelijk teken naar hun aanbieders dus, dat ze hier rekening mee moeten houden. Maar nu blijkt dus dat deze functie op dit moment niet ideaal is, en er ruimte bestaat voor verbetering.

Ruimte voor verbetering, daarmee doelt men voornamelijk op het feit dat men meer controle zou moeten geven aan de spelers in verband met hun open posities en aansprakelijkheden. Dit zou moeten gebeuren zonder daarbij de bookies (de aanbieders van de sportweddenschappen) in het nadeel te brengen. Er dient dus een zekere marge te worden ingebouwd zodat zij niet worden benadeeld.

Om een voorbeeld te geven: een aangepaste five-fold (daarmee bedoelt men: de ene selectie sportweddenschappen omruilen voor een andere keuze) zou de aanbieders een marge geven van 15 delen. Het gaat hier om 5x de openingsselecties, 5x de cashed out selecties, en dan opnieuw 5x de heropende selecties.

Het biedt ook een belangrijk deel product differentiatie aan op dit ogenblik. Er bestaan op dit moment namelijk slechts twee gaming bedrijven die de aanpassingen van de weddenschappen toelaten.

Dit brengt uiteraard vragen mee voor de andere aanbieders. Zo zal men op dit ogenblik bij LeoVegas vast wel mee aan het nadenken zijn over deze functie in de toekomst. Loont het de moeite om deze functie te implementeren in de nabije toekomst? Op dit ogenblik is er bij LeoVegas namelijk nog geen sprake van deze ‘edit bet’ functies. De vraag zal zijn of het de moeite loont om deze differentiatie aan hun sport product toe te voegen.

Nadelen

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan deze wijziging, als ze zou worden toegevoegd. Het voornaamste nadeel waar we meteen met de neus op worden gedrukt, is het feit dat uit de polls ook blijkt dat de overige 48% van de stemmers ervoor kiest om deze functie niet effectief toe te voegen aan de sportweddenschappen. Dat is weliswaar minder dan de helft van de stemmers, maar die 2% zou je kunnen verwaarlozen. Deze 48% nam het standpunt in dat het geen essentieel product is om te benutten tijdens het plaatsen van sportweddenschappen.

Nog iets wat een groot nadeel zou kunnen zijn, is de grootte van de in te calculeren marge. Hoe meer de gokkers op deze sportweddenschappen namelijk kennis vergaren en zo beter worden in het plaatsen van hun weddenschappen, des te meer ze misschien hun rug zullen keren naar de sportsbook weddenschappen.

LeoVegas

De vraag is nu of LeoVegas mee zal stappen in deze discussie. Ongetwijfeld woeden er op dit moment hevige discussies bij hun hoofdkantoor in Malta. Of ze er ook effectief stappen mee zullen ondernemen, is op dit moment niet geweten.

Wat wij echter wel weten van LeoVegas, is dat hun welkomstbonus nog steeds niet te versmaden is: of je nu sportweddenschappen wil plaatsen of gewoon wil spelen op de slots. Je krijgt namelijk nu een bonus van 200% tot een bedrag van €100 bovenop je eerste storting, en 200 freespins! Maar voor je deze storting doet, krijg je alvast 50 gratis freespins als je je aanmeldt via onze review.