LeoVegas

Advertisement

LeoVegas sluit 2016 af met 70% meer omzet

leovegasWe krijgen maar niet genoeg van sommige casino’s, en LeoVegas is er daar eentje van. We kregen deze week te horen dat ze hun jaarlijks rapport van 2016 hebben afgerond, en daaruit blijkt reden genoeg om te vieren. Het bedrijf, dat overigens genoteerd is op de beurs van Stockholm, heeft haar omzet vermeerderd met 70% in het afgelopen jaar. Ook de winst die ze maakten is gewichtig gestegen. Dat hebben ze voornamelijk te danken aan hun effectieve marketing strategie.

Recordjaar 2016

De omzet van LeoVegas kwam in het totaal voor 2016 op een bedrag van meer dan 140 miljoen euro. Daarbij behaalden ze bijna 60 miljoen meer omzet dan het jaar tevoren, 2015. Deze stijging in omzet is één van de grootste organische stijgingen op de markt. De totale inkomsten voor belasting kwamen uit op 16 miljoen euro, wat een aardige stijging is met het jaar tevoren, toen ze een totale inkomst aangaven van slechts 1,2 miljoen euro.

Ze hebben deze stijging voornamelijk te danken aan een uitzonderlijk sterk laatste kwartaal van het jaar. De resultaten van dat kwartaal tonen namelijk een stijging van maar liefst 58% tot een bedrag van 41,2 miljoen euro.

LeoVegas beweert dat de toename in profijt gerelateerd is aan een “relatief minder krachtige, maar alom effectievere marketing strategie” tijdens het laatste halfjaar van 2016. Deze zal dan ook worden voortgezet in het komende jaar. De CEO en mede-oprichter, Gustaf Hagman, is verheugd: “Met een recordjaar, gekenmerkt door sterke organische groei, innovatie en hoge profijten in het laatste kwartaal, heeft LeoVegas alweer een flinke stap vooruit gezet naar haar financiële doelen.”

Meer nieuws

Ze kwamen met nog meer nieuws op de proppen, namelijk over de nieuwe, nog maar recent gereguleerde Tsjechische markt. Ze hebben namelijk een aanvraag ingediend om aldaar een licentie te verkrijgen. Om die reden hebben ze voorlopig ook tijdelijk hun operaties daar stopgezet.

Bezoek LeoVegas!