Nieuwe Simbat Gokkasten

Advertisement

De eenarmige bandiet

De eenarmige bandiet

Sommige namen klinken ons zo bekend in de oren dat we er niet eens meer bij stil staan waar de naam vandaan komt! Zo is ook het geval met de naam de eenarmige bandiet dat eigenlijk de bijnaam is van een fruitautomaat, speelautomaat, slotmachine of gokkast. Verschillende namen voor 1 en zelfde kast: de eenarmige bandiet!

Wat is een eenarmige bandiet

Dit is de bijnaam ven een fruitautomaat of gokkast die je fysiek aantreft in de arcadehal of snackbar. Eenarmig refereert aan de hendel waarmee je (vroeger) de rollen deed draaien. Vandaag de dag zie je weinig hendels meer en zijn ze veelal vervangen door een eenvoudige knop. En ach ja, bandiet… een ieder weet dat het moeilijk is om te winnen van een gokkast, het uitkeringspercentage op een fysieke kast is ongeveer 75%. Een gefrustreerde speler die niet zoveel geluk heeft kan hierdoor aan de kast refereren als een bandiet, die je geld afpakt.

Online Gokkast

Gelukkig kunnen spelers nu ook online terecht om hun favoriete spellen te spelen. Online liggen de uitkeringspercentages veel hoger aangezien de overhead kosten veel lager zijn, zo tussen de 93%-98%. Een goed alternatief dus voor de eenarmige bandiet!

Voor de oudere speler die zelf nog aan de hendel heeft getrokken kent vast wel de uitdrukking eenbandige bandiet, maar voor de jongere spellen die alleen op de knoppen heeft gedrukt, of in de snackbar of online, kan dit nieuwe informatie zijn! Het is een gevleugelde uitdrukking geworden, ook voor de online Simbat gokkasten, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn.