Luckland

Advertisement

Ben jij een geluksvogel uit Luckland?

Ben jij een geluksvogel uit Luckland?Spelers van online casino Luckland hebben meestal wel veel geluk en we gaan ervan uit dat jij geen uitzondering bent. Als je ons eerdere artikel over zoekwoorden gelezen hebt, dan ben je vast zo gelukkig dat je eigen website een hoop bezoekers trekt. Tenminste, als je alle tips hebt opgevolgd en de juiste zoektermen gevonden hebt. Dan is het nu tijd voor het optimaliseren van jouw conversieratio. Wat dat precies inhoudt, gaan we je nu uitleggen.

Optimalisatie van jouw conversieratio

Conversie is eigenlijk niets meer dan een bezoeker van jouw website die overgaat op een actie die door jou beoogd is. Wat dat voor jou betekent hangt van de actie af. Het kan gaan om het aanmelden voor een nieuwsbrief, het creëren van een account, iets kopen, een app downloaden of iets compleet anders. Het maakt niet per se uit over welke actie het precies gaat, maar je gaat deze wel monitoren en proberen te optimaliseren.

Conversieratio

Jouw conversieratio is gemakkelijk uit te rekenen. Je hoeft hiervoor alleen het aantal conversies door het aantal bezoekers te delen. De conversies zijn het aantal mensen dat is overgegaan tot de call to action die jij voor ogen had. Heb je dus 10.000 bezoekers naar jouw site weten te lokken en zijn er 100 overgegaan tot de beoogde actie? Dan is jouw conversieratio 1%.

Dit is echter niet de enige van de ratio waar je rekening mee dient te houden. De volgende vier zijn ook erg belangrijk en kunnen niet over het hoofd gezien worden.

  1. Bounce Ratio; dit is het ratio van mensen dat direct van je website vertrekken nadat ze één pagina gezien hebben. Dit is geen goede zaak, het betekent namelijk dat mensen niet hebben gevonden wat ze zochten en dus geen interesse meer hebben. Het is dus belangrijk dit ratio zo laag mogelijk te houden.
  2. Exit Ratio; elke pagina van jouw website heeft een eigen exit ratio. Dit is het percentage aan bezoekers dat de site via die pagina verlaat. Een pagina met een hoog percentage is er dus waarschijnlijk eentje die herzien dient te worden.
  3. Gemiddelde tijd op de site; het is ook belangrijk om bij te houden hoe lang bezoekers gemiddeld op jouw website blijven. Hoe langer ze blijven, hoe beter het is voor jouw bedrijf. De kans is dan namelijk groter dat ze overgaan op de door jou beoogde call to action. Een lage score op dit onderdeel hangt vaak samen met een hoog bounce ratio.
  4. Gemiddeld aantal bezochte pagina`s; dit is ook een belangrijk getal om bij te houden. Indien de gemiddelde bezoekers veel pagina`s van jouw website bezoekt, kan dit op interesse duiden. Aan de andere kant, als er uiteindelijk geen conversie is, kan het duiden op onduidelijkheid. De conversiefunnel, de route die wordt afgelopen voor de actie, is dan niet genoeg gestructureerd.

Identificeer barrières in je conversiefunnel

Het optimaliseren van jouw conversieratio is geen gokwerk. In tegenstelling, het is eerder een proces van diagnose, hypotheses en testen. De beste strategie ontwikkel je door jezelf in de schoenen van de bezoeker te plaatsen en kritisch naar je site te kijken. En dan met name naar de conversiefunnel. Je kunt dan makkelijk in beeld krijgen waar de verwarring om de hoek komt kijken.

Een paar onderdelen waar je hierbij in het specifiek naar kunt kijken, zijn als volgt; is jouw call to action duidelijk en makkelijk te vinden? Het helpt als je een button creëert in een onderscheidende kleur met een tekst als `koop nu` of `meld je nu aan`. Zijn je afbeeldingen relevant en uniek? Heb je niet te veel onnodige tekst? Is het makkelijk om de site te navigeren en te vinden wat je zoekt? Als je via het internet verkoopt, zijn de betaalmethoden gemakkelijk te begrijpen? Heb je een goede beveiliging en maak je dit duidelijk? Is jouw zoekmachinemarketing in orde? Heb je een pagina voor klanten om beoordelingen te plaatsen? Dit is misschien wel één van de meest effectieve marketingtechnieken.

Optimalisatieplan

Nu je wat meer weet over optimalisatie van jouw conversieratio, is het tijd om aan een plan te denken. De makkelijkste manier om zo`n plan te maken is aan de hand van 5 stappen; het leggen van grondwerk, jouw startpunt vaststellen, jouw tests vormgeven en de tests uitvoeren. We zullen al deze stappen nu even kort toelichten.

  1. Grondwerk leggen; het belangrijkste hier is, zoals al eerder aangegeven, om te weten wat conversie voor jou precies inhoudt. Wat wil je dat de bezoekers op jouw website doen? Overgaan tot een aankoop of zich slechts inschrijven voor een nieuwsbrief? Het is goed om deze variabelen allen te isoleren en te meten hoe de bezoekers zich gedragen onder verschillende omstandigheden.
  2. Startpunt vaststellen; zoals al eerder aangegeven in dit artikel is een goede conversiestrategie gebaseerd op verschillende ratio`s en een hoop bezoekersstatistieken. Om deze informatie te kunnen verwerken moet je eerst begrijpen waar je vandaan komt. Dit is jouw startpunt Alleen door je huidige situatie vast te stellen kun je de veranderingen die je ter verbetering maakt meten. Je weet pas of de cijfers van jouw optimalisatie verbeteren als je de originele cijfers hebt. Hiervoor moet je als het ware een snapshot van jouw huidige situatie maken en alle getallen die we hiervoor hebben besproken gebruiken. Ook kun je hierbij gebruikmaken van analysesoftware, bezoekersenquêtes en software die bezoekers observeert.
  3. Testen vormgeven; wat je hier wilt doen is de probleemgebieden identificeren en potentiele tests maken. Maak hiervoor een lijst met prioriteiten; welke zorgen komen keer op keer weer naar voren? Wat zijn de grootste problemen van jouw site en welke moeten als eerste worden opgelost? Het is zaak om hierbij systematisch te werk te gaan. Zorg dat je alles liever te vaak dan niet genoeg controleert en houd absoluut alles bij. Begin ook klein, kies iets dat niet al te moeilijk is om te veranderen en te meten maar dat wel daadwerkelijk impact heeft op de groei van de conversie. Start met kleine A/B tests. Breng niet te veel veranderingen in één keer aan, anders kun je niet meten welke verandering het was die de grootste invloed had. Denk daarnaast buiten de box als de tekst `Stem nu` geen effect heeft, moet je misschien iets anders doen dan deze rood maken. Het helpt ook om de meningen van anderen te vragen. Immers, hoe meer mensen, hoe meer kennis. Misschien spotten zij iets dat jij over het hoofd hebt gezien. Daarnaast kan het helpen om het risico voor je bezoekers te verkleinen. Je kunt niet te veel van hen vragen. Wellicht helpt het om een gratis handleiding aan te bieden voordat ze tot aankoop moeten overgaan. Kijk ook naar benchmarks binnen jouw markt, dit geeft je een groter beeld dan wanneer je alleen maar jouw eigen cijfers hebt.
  4. De laatste stap is het uitvoeren van de hiervoor gemaakte tests.

Luckland

Nu dat je weet hoe de conversie voor jouw website kunt verhogen, heb je des te meer tijd om jouw geluk op een andere manier op de proef te stellen. En waar kan dat beter dan bij Luckland? Juist, nergens.

Meld je dus direct aan via onze Luckland recensiepagina voor een welkomstbonus van 100% tot €400 na je eerste storting!