Nieuwsberichten

Advertisement

Kansspelautoriteit maakt Activiteitenplan 2016-2017 openbaar

kansspNa consultatie werd vorige week het Activiteitenplan bekend gemaakt door de Kansspelautoriteit voor de periode 2016 – 2017. Daarin kom je hun activiteiten te weten voor de komende twee jaar. Bovendien is in dit plan de Strategie opgenomen voor de periode 2016 – 2020. Deze strategie zal de komende vijf jaar het kader bepalen voor de uit te voeren werkzaamheden in de wereld van het online casino spelen.

Enkele activiteiten

Voor de komende twee jaar gaat het Activiteitenplan zich op enkele concrete activiteiten focussen. Enkele van de voornaamste activiteiten zijn onder andere het tegengaan van illegaliteit en criminaliteit, verantwoordelijkheidszin geven aan de vergunninghouders, kansspelverslaving en strategieën om deze tegen te gaan.

De strategie

Het grotere doel achter de strategie voor de komende vijf jaar, is om een nieuw en verantwoord evenwicht te vinden op de kansspelmarkt. De Kansspelautoriteit wil dat bereiken door op een hogere kanalisatiegraad te mikken, zonder daarbij aan de gevestigde normen te morrelen. Enkel consumenten die spelen bij kansspelproviders met een vergunning kunnen door de Kansspelcommissie worden beschermd. Daarom moet deze laatste gericht toezicht houden op risico’s en problemen.

Er komen zes doelstellingen aan deze strategie te pas:

Gericht op de aanbieders van kansspelen:

  1. Online aanbieders kiezen voor vergunning
  2. Kansspelautoriteit gaat resterende illegaliteit en criminaliteit tegen
  3. Vergunninghouders nemen hun verantwoordelijkheid

Gericht op consumenten van kansspelen:

4. Deelnemers spelen verantwoord, kansspelverslaving blijft relatief gering
5. Deelnemers spelen bij legale aanbieders
6.Deelnemers worden in staat gesteld eigen verantwoordelijkheid te nemen

Online gepubliceerd

De proefversie van het activiteitenplan werd in mei reeds voorgelegd aan diverse aandeelhouders van de Kansspelautoriteit. Het document werd overigens gepubliceerd op de website van de Kansspelautoriteit, vergezeld door een publieke open invitatie om hierop te reageren per geschreven brief. Inmiddels heeft de Kansspelautoriteit al verschillende reacties van externe partijen ontvangen.

Ze hebben ondertussen ook de omschreven strategie voor de komende vijf jaar voorgelegd aan hun Adviesraad. Er werd verder nog een beleidsreactie opgesteld, waarin de verschillende aandachtspunten worden samengevat.